Find ro i tankemylderet

Behandling af tvangstanker
med hypnose

Behandling af tvangstanker starter typisk med at give dig nemme og effektfulde værktøjer, så du allerede fra start lærer at berolige dig selv. Du vil opleve en evne til at slippe de tanker og vaner der fylder i din hverdag. Give dig mulighed for at mærke ro og glæde.

Slip ritualerne

Få kontrol over tankemylderet

Føl dig lettet og fri

Slip tvangstankerne og få kontrollen tilbage

Tvangstanker og tvangshandlinger kræver et forløb på 4-5 behandlinger. Der ligger nogle stærke vaner og mønstre ankret indeni dig, som vi skal have ændret. Så for at opnå det bedste resultat, vil vi i forløbet arbejde målrettet med at ændre tankerne og vanerne.

Jeg vil sørge for, du får nogle simple og effektfulde værktøjer med dig hjem, så du lærer at berolige dig selv. På den måde er det ikke længere vanerne og de dårlige mønstre, der fylder i din hverdag. Men dig, der tager kontrollen tilbage over din krop og dine tanker. Så du igen kan leve et liv med ro og glæde.

  OCD (tvangstanker og -handlinger) viser sig ofte i barn- eller ungdommen (kilde: psykiatrifonden.dk).

  Dette ser jeg også i min klinik, da langt over halvdelen af mine klienter, der har udfordringer med OCD, er unge mennesker mellem ca. 15 og 22 år. Gennem terapien oplever de store, positive forandringer i deres liv.

  Forandringer, der betyder meget i forhold til deres sociale liv, deres skole og hele samspillet i familien.

  “Siden min angst kom retur i 2020, har jeg ikke haft det bedre end jeg har nu. Din terapi
  har haft en kæmpe positiv betydning for mig. Mange tak for det. Jeg har gode og dårlige
  perioder, men jeg er på benene uanset. Jeg forsøger at fokusere på det positive. Det
  hjælper.”

  Kvindelig klient, HR partner, 39 år

  “Jeg har sådan en forårsfornemmelse indeni, lidt overdrevet glad, som når hestene løber afsted ude på folden.”

  Susanne, koordinator, 48 år

  “Katja har en særlig evne til at få en til at slappe af og føle sig tryg. Hun har givet mig nogle gode teknikker til, hvordan jeg selv kan håndtere det, når der er kaos i tankerne eller livet.

  Tak for super afslappende og afklarende oplevelser. Jeg kan klart anbefale Katja.”

   

  Anette, software udvikler, 57 år

  Tvangstanker og symptomer

  Vi har næsten allesammen prøvet det som børn: “Jeg må ikke røre stregerne, når jeg går på fliserne”. Eller: “Jeg skal tjekke 4 gange, om døren er låst”.

  Det var tanker, der aftog igen og ikke udviklede sig til mere. Men for nogle mennesker bliver tankerne til tvangstanker (obsessioner), der fører til tvangshandlinger (kompulsioner). Og når det opstår, så har man det, der kaldes OCD: Obsessive Compulsive Disorder.

  Mange oplever det i form af overdreven angst for bakterier, hvilket betyder, at de bruger meget tid på at vaske hænder. Nogle har brug for bestemte ritualer for at føle, de kan klare at komme igennem dagen. Man er fanget i et mønster med tilbagevendende tvangstanker og tvangshandlinger, som man føler, man slet ikke kan slippe af med igen.

  Det er meget frustrerende og hæmmende. For nogle er lidelsen nærmest invaliderende, fordi man til sidst har svært ved at begå sig i et “normalt” liv med arbejde, familie, venner og fritid.

  Nogle kvinder udvikler tvangssymptomer i forbindelse med en fødselsdepression. Tankerne kan virke meget skræmmende for kvinden, der kan blive bange for sine egne handlinger.

  Behandling af tvangshandlinger

  Mennesker med OCD og tvangslignende symptomer vil have stor gavn af hypnoterapi, som en effektiv behandling af tvangshandlinger. Jeg hjælper med at give håb om, at lidelsen kan minimeres eller fjernes helt. Og håb er meget vigtigt, når man føler, man er helt “forkert” og ikke kan styre sine handlinger.

  Personer med spiseforstyrrelser, der kædes sammen med tvang, vil ofte opnå resultater med hypnoterapien som behandling.

  Der kan nogle gange være lang ventetid på at få hjælp i det etablerede system, hvis du lider af OCD. Og du har måske allerede ventet en del år med overhovedet at stå frem og erkende, at du har en lidelse, der skal behandles.

  Effektiv hjælp med hypnoterapi

  Vi arbejder med, at du igen føler, det er dig, der har kontrol over dit liv. Ikke tankerne og handlingerne. Du vil mærke håbet vokse indeni.

  Gennem samtale og hypnose finder vi sammen tilbage til, hvornår og hvorfor tvangstankerne opstod. Det hele foregår i et tempo, du kan føle dig tryg ved. Gennem hypnose hjælper jeg dig med at omprogrammere dine vaner og mønstre, så du får kontrollen tilbage i dit liv.

  Jeg giver dig simple og effektive værktøjer med, du kan bruge som hjælp til at berolige dig selv, når tvangstankerne ønsker at tage over. Så du kan skubbe dem væk og forblive rolig i kroppen og i hovedet.