Eksamen, tale eller køreprøve?

Præstationsangst, behandling med hypnose

Kunne du tænke dig at gå til eksamen med fokus og overblik?
Kunne du tænke dig at lave en præsentation eller holde en tale med ro i hovedet og i maven?
Ønsker du at gå til køreprøve med koncentration og følelsen af at have styr på det?

Fokus og koncentration

Kontrollér tankemylder

Få ro på nerverne

Du kan godt gøre det

Du kender helt sikkert symptomerne: Dit åndedræt bliver hurtigt og overfladisk, dine tanker hvirvler rundt, dernæst føler du, at “klappen går ned”, du taler hurtigt eller stivner og fornemmelsen af, at de andre kigger på dig, er utrolig ubehagelig. Nogle gange føler du trang til at græde eller bare løbe ud af lokalet.
Måske er du en af dem, der tager beroligende piller for at klare en prøve eller eksamen? At have præstationsangst med som følgesvend i en situation, hvor du skal til prøve eller holde et oplæg, er utrolig begrænsende og ærgerlig. For selvom du normalt klarer dig godt og har styr på dine ting, så gør det dig ude af stand til at vise, hvad du virkelig kan eller har på hjerte.
Måske har du endda udviklet strategier for helt at undgå den ubehagelige følelse? Undgår bestemte situationer, der kan påvirke dig dårligt? Såsom at møde nye mennesker, tage til firmafest eller holde en vigtig tale til en begivenhed, f.eks. et bryllup eller en konfirmation.
Måske holder det dig fra at søge drømmejobbet eller -uddannelsen?

“Så kommer der lige en opfølgning fra terminsugen. Den gik over al forventning.
Selv i et af sprogfagene, som han normalt har svært ved, knoklede han igennem. Vi fik en stolt dreng hjem hver dag.
Han fandt roen, når han fik sat sig på sin plads i lokalet. Så alle dage blev gennemført, og vi har aldrig set ham knokle så meget i skolen! Han brugte hele tidsrummet og fik også læst og korrigeret. Han har fået sin første karakter, det var i dansk stil, og han fik 7. Det er helt fantastisk. Det har helt sikkert udviklet ham, at han kunne gennemføre sådan en terminsuge.
Jeg har anbefalet dig til flere, jeg kender. Når man ser den udvikling, der er sket, så er det helt fantastisk.
Kærlig hilsen en meget lettet mor.”

Mor til 15-årig dreng, 9. klasse

“Hej Katja
Tak igen for sidst!
Jeg skriver lige for at fortælle, at jeg bestod min køreprøve på første forsøg, det er helt utroligt! Jeg kan mærke en stor forskel efter din behandling.
Bedste hilsener, Maria”

Inden sessionen havde Maria følt angst med pressen for brystet og grådanfald. Hun overtænkte situationen og blev så nervøs, når hun sad bag rattet, at hun mistede overblikket.

Maria, 28 år

Hypnose ændrer scenariet

Den gode nyhed er, at det faktisk kan føles anderledes. Nogle gange skal der kun 1 behandling til, så er der allerede meget mere styr på nerverne inden en prøve, eksamen eller en præsentation. Jeg anbefaler dog oftest 2 behandlinger for at opnå mere ro og fokus. Du bedes kontakte mig i så god tid som muligt, så vi kan planlægge tiderne bedst i forhold til den dag, du skal præsentere, til prøve eller eksamen. Har du en fornemmelse af, at der ligger mere bag din præstationsangst – måske en generel angstproblematik, du kæmper med – vil jeg meget gerne tale med dig om det. Så kan det være, du ønsker et forløb på 4-5 behandlinger, hvor vi kommer dybere omkring dine reaktioner og de mønstre, der opstår, måske også i andre situationer i dit liv.

    Vidste du

    … at præstationsangst er en af de mest typiske og grundlæggende angstformer? For den har rod helt tilbage til vores dybe følelse af at skulle høre til i en ”flok”. At vi ikke kan overleve, hvis vi står ”udenfor”. Vi er som mennesker meget afhængige af at høre til, da vi i de første barneår slet ikke kan overleve, hvis vi skiller ud os ud og bliver ”frastødt” fra flokken. Så vi gør oftest alt, hvad vi kan, for at tilpasse os.
    Derfor ligger det grundlæggende i mange af os mennesker, at vi ikke tør udstille os selv foran andre og blive bedømt eller vurderet af andre. Og alle de ubehagelige følelser kommer tit i spil, når vi går til eksamen, en prøve eller holder tale. Også selvom vi tænker, ”der sker jo ingenting, det er bare nogen, jeg kender”.