Bryder du dig ikke om berøring og kram?

Fysisk berøringsangst behandling

Gennem hypnoterapi arbejder vi med dine følelser omkring berøring og med de reaktionsmønstre, du har opbygget. Dem, der gør det svært at røre ved andre. Eller som gør det udfordrende, når andre rører ved dig.

Berøringsproblemer findes på mange områder, hvor man er i tæt fysisk kontakt med andre. Det kan være alt fra sex og kærlighedsrelationer, til kontakt ved sport eller i relationen til ens barn.

Gennem samtale og hypnose hjælper jeg dig både med at forstå årsager og med at ‘omprogrammere’ dine reaktioner, så kroppen bliver mere afslappet. Du danner et helt nyt syn på berøring og mærker dit selvværd vokse. Så du bliver meget bedre i stand til at være i nuet, når berøringerne opstår.

Find ro i berøring

Genvind dit selvværd

Naturligt forhold til kroppen

Berøringsangst symptomer

At have problemer med, at nogen rører ved en eller at have det svært med at røre ved andre, kan skabe stor frustration, skamfuldhed og tristhed. Man føler sig begrænset og udelukket fra noget, der ellers virker så naturligt for mange andre mennesker.

Symptomerne på berøringsangst kan til eksempel være:

 • Du bryder dig ikke om at sidde tæt med din partner i sofaen
 • Du krammer ikke dine børn særlig længe ad gangen, det føles akavet
 • Din krop stivner eller viger tilbage, når nogen træder ind i din intimsfære
 • Du har svært ved at lave gymnastik eller øvelser med andre, hvor I skal berøre hinanden
 • Du har ikke lyst til at røre ved dig selv
 • Du har svært ved at forholde dig til din seksualitet
 • Du er meget sensitiv over for berøring, som et udslag af hudsult (tidlig mangel på kram, kærtegn og dermed uvant med berøring)

Konsekvenser af berøringsangst:

Det kan medføre, at du har problemer med at indgå i et kærligheds-/parforhold, fordi du har følelsen af, at du ikke ved, hvordan du skal være sammen med en anden person. Måske væmmes du ved tanken om berøring. Eller du indgår i forhold, der er krævende eller måske voldsomme, og hvor almindelig, kærlig berøring ikke er til stede.

De unge klienter, jeg har hjulpet i forhold til deres problemer med berøring, har ofte opdaget det til f.eks. gymnastik, dans eller ved kontaktsport. De kan mærke, at kroppen reagerer negativt ved berøringerne – og her er der slet ikke tale om, at der ligger nogen former for intimitet eller sex bag berøringerne. Men begrænsningen kan mærkes og har konsekvenser for deres præstationer og deres velbefindende.

Behandling:

Når vi skal arbejde med din udfordring omkring at give og modtage berøring, planlægger vi typisk 3-4 behandlinger.

“Jeg har været i hypnoterapi ved Katja. Jeg havde et masse angst og skam med fra min barndom bygget op omkring sex og berøring. Katja har ændret mit liv!

Jeg har selvfølgelig selv skulle arbejde en masse, men jeg var aldrig kommet så langt uden hendes hjælp. Jeg er utrolig taknemmelig for at have mødt Katja, er sikker på hun var den helt rette til at hjælpe mig”.

Tania M. Jensen

“Fordi jeg døjede med mistrivsel efter traumatiske oplevelser i min ungdom, anbefalede en god ven mig at opsøge Klinge Hypnoterapi.

Jeg var mildest talt skeptisk. Til min store overraskelse var det en meget behagelig og tryg oplevelse.

Forløbet har hjulpet mig enormt meget.

Efter bare fire sessioner har jeg genfundet en mere umiddelbar glæde og større tro på mig selv.”

Kvindelig klient, 38 år

Årsag til berøringsproblemer

At have problemer med, at nogen rører ved en eller at have det svært med at røre ved andre, kan have mange årsager. Nedenfor er nogle eksempler, jeg har erfaret sammen med tidligere klienter:

 • Måske fik du meget få kærtegn som barn og led nærmest af hudsult (sult efter fysisk berøring og kropslig nærhed). Der dannedes et mønster af, at berøring er forkert. Og dermed bliver kropslig nærhed intimiderende og føles ubehageligt.
 • Måske var en eller begge dine forældre grænseoverskridende i deres egen seksualitet, så du blev “vidne” til deres seksualitet mod din vilje.
 • Måske voksede du op i et kaotisk og/eller voldeligt hjem, hvor du ikke lærte, hvordan berøring kan være rart og nært – men nærmere forbundet med stor utryghed.
 • Måske var dit hjem præget af alkohol, med deraf følgende utryghed, forvirring og mangel på grænsesætning.
 • Måske har du været udsat for fysiske overgreb og frygter dermed intimitet. Har angst for nærhed, fordi du kan mærke, at det påvirker dig med fysisk ubehag.
 • Måske har du været i et forhold, hvor din partner forlangte sex og kærlighed på en bestemt måde, der samtidig udviskede dine egne behov og lyster.
 • Måske skammer du dig over din egen krop af en eller anden årsag og har ikke lyst til, at andre ser dig nøgen eller rører ved dig.