Fantastisk genvej til højere selvværd

Børn i hypnose: En god beslutning

Det er ligesom at være helt opslugt af noget: Tiden forsvinder, barnet er i ”flow-tilstand” og kan bare flyde med. Et rart og godt sted at være.

Mindre ondt i hoved og mave

Øger barnets selvværd

Ro og koncentration

Kære forældre

Det er rigtig svært at se sit barn have det skidt. Det gør ondt indeni. Det skaber også stor frustration, for det påvirker en hel familie, hvis et af familiemedlemmerne ikke trives. Børn har det ofte svært, hvis de oplever udelukkelse og utilstrækkelighed i skolen og ved fritidsaktiviteter, eller hvis der er ting derhjemme, der bekymrer dem, gør dem vrede eller kede af det.

Et eksempel på dette er, at børn ofte reagerer med angst for at skulle sove ude og får hjemve, hvis de oplever, at der er uro eller sygdom derhjemme. Så ”tør” de ikke være væk hjemmefra, det gør dem urolige og bekymrede.

Gennem behandlinger med hypnose finder barnet sine egne styrker frem, lærer at adskille sine egne følelser fra andres og bliver dermed bedre i stand til at håndtere udfordringer i sin dagligdag.

De får et ”rum” hos mig, hvor de kan udtrykke, hvad der rører sig indeni, og hvor de føler, at de er fuldkommen gode nok, som de er.

Hvordan er et forløb bygget op?

I den indledende telefonsamtale drøfter vi dit barns problematik. Jeg spørger ind til relevante ting, der kan give et godt billede af, hvad dit barn tumler med.
Samtidig taler vi om andre behandlinger, I måske har i gang eller som er gennemført med barnet/familien.
Det er vigtigt, at I forældre bakker op omkring barnets behandlinger hos mig, så barnet føler sig så trygt og tillidsfuldt som muligt.
Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at nogle børn kommer fra skilsmissehjem, og at det ikke altid er muligt at have begge forældre med ”på banen”. Vi tager udgangspunkt i dét, der kan lade sig gøre.

Selve behandlingerne justerer jeg efter barnets alder, problematik og koncentration. Det betyder, at nogle gange bruger jeg længere tid på at tale med barnet end andre gange, nogle gange er der en mere ”legende” tilgang til barnet. Den ene eller begge forældre er altid med i starten til behandlingerne, hvor vi alle snakker sammen.

Når jeg vurderer, at vi har talt grundigt om tingene og jeg har dannet mig et billede af, hvad barnet også selv ønsker sig, beder jeg forældrene tage en pause i venterummet eller gå en tur, mens barnet er i hypnose. Da tryghed er vigtigt, vil jeg oftest spørge et yngre barn, om det er ok at fortsætte alene med mig.

Hypnoseterapien følger efter samtalen. Jeg tilrettelægger hypnosen afhængig af barnets alder og koncentrationsevne.

Nogle børn kan have glæde af at lytte til min stemme og ”arbejde” i underbevidstheden med de positive ting fra sessionerne. Derfor har jeg indtalt en lydfil med selvhypnose til børn, som jeg mailer til jer efter aftale.

Efter forløbet med hypnosebehandlinger, aftaler vi opfølgning, hvor vi kan skrive sammen omkring, hvordan det går i forhold til den problematik, barnet kom med.

Fantastiske fortællinger

Supplér med en skøn bog

Jeg samarbejder med illustrator, børnebogsforfatter og SoulFlow guide Eva Ehler. Hun har bl.a. skrevet bøgerne Mira & Mikkel, Jordens sang (fra 9 år) samt Sia og den Magiske Sten (6-12 år). Hertil malebøger med illustrationer fra bøgerne.
De er fantastiske, eventyrlige fortællinger, der giver indblik i følelser og danner grundlag for gode, vedkommende samtaler med dit barn om vigtige emner som venskab, ked-af-det-hed, glæde, hjælpsomhed og mod.
Det er bare altid virkelig rart at læse en bog for sit barn, hvor man sammen kan forundres, frydes og forstå. En bog, som man glæder sig til at læse videre i dagen efter.
Når dit barn er i behandling ved Klinge Hypnoterapi, kan bøgerne indgå som en del af forløbet, jeg har dem på hylden.

Citat fra læser, mor til 9-årig dreng:

”En perle af en bog, som på mange niveauer tryllebinder og omfavner læseren i en magisk verden, som samtidig har så mange paralleller til den virkelige verden”

  Casper: “Da jeg kom til dig, var jeg meget ked af at gå i skole. Jeg var også bange for at sove.

  Du gav mig nogle redskaber til at kunne sove trygt. Min skoledag er også blevet god.”

  Mor: “Jeg oplevede en meget gladere dreng og at have Katja som hjælp var en enorm stor støtte.

  Vi har booket tid endnu en gang: For at Casper ikke behøver være så bange for at fremlægge i skolen.”

  Casper på 12 år og hans mor

  Oliver på 10 år har fået hjælp af sin mor til at skrive til mig:
  ”Mit forløb med hypnose hos Katja har været en rigtig god oplevelse. Katja er super god til at spørge ind til mine ønsker og forventninger til forløbet. Hun har skabt en tryghed, som har hjulpet mig i min motivation til at lægge gamle dårlige vaner på hylden.
  Jeg har ikke længere trang til fredagsslik, og jeg har lært at sige fra over for usunde fristelser. Resultatet har indtil nu været et vægttab på mere end 10% på 4 uger!
  Jeg føler, at jeg er blevet bedre til at løbe og spille fodbold. Jeg er motiveret til at
  fortsætte den sunde livsstil, selvom det ikke længere er et vægttab, som er målet”.

  Olivers mor fortsætter:
  ”Efter Olivers forløb hos Katja, har jeg fået en søn med meget større aktivitetsniveau og livsglæde.
  Oliver har fået meget bedre vaner og tager selv ansvar for både mad og bevægelse i dagligdagen!
  Jeg oplever en dedikeret og motiveret dreng, som præsterer bedre på fodboldbanen end tidligere, fordi han tror mere på sig selv nu. Jeg kan kun give Katja de bedste anbefalinger”.

  Oliver, 10 år og hans mor Sanne

  Hvordan føles det?

  I hypnosen anvender jeg teknikker i forhold til dit barns alder og den problematik, barnet har. Vi arbejder altid med dét, som dit barn gerne vil ændre og med dét I forældre kan se, han eller hun kæmper med.

  At være i hypnose er ikke det samme som at sove, selvom det føles dejlig afslappet i kroppen. Tankerne bliver mere rolige. Barnet ligger ned, kan lukke sine øjne og det føles hyggeligt og trygt. Forældrene sidder i venteværelset under selve hypnosen, hvis barnet er trygt ved det.

  I hypnosetilstanden er barnet fokuseret på de ting, jeg siger og fortæller. Bruger sine sanser, sin fantasi. Man kan sige, at jeg taler til underbevidstheden for at ændre de tanker og vaner, barnet ikke længere ønsker at have. Og vi får fokus på dét, som barnet rigtig gerne vil have mere af – glæde, at føle sig god nok, tryg, mindre bekymring.

  De fleste børn er helt afslappede og rolige i hypnosen og mange synes, det er en sjov og lidt anderledes følelse i kroppen og i tankerne. På en behagelig måde

  Er dit barn under 9 år, henviser jeg dig til nogle af mine dygtige og søde kollegaer, der arbejder med mindre børn.